Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

29 Вересня 2023

Для вступників не будуть проводити пробний НМТ-2024

У 2024 році в Україні не планують проводити пробний НМТ.

Про це під час пресбрифінгу “Вступні випробування у 2024 році: чого очікувати” повідомила директорка Українського центру оцінювання якості освіти Тетяна Вакуленко.

У прийдешньому році національний мультипридметний тест матиме свої особливості. Зокрема, до обов’язкових предметів додали історію, а в переліку дисциплін на вибір з’явилися українська література та географія. Також у 2024 році учасники не зможуть “замовити” переклад завдань російською.

Крім того, до початку пандемії Covid-19 і повномасштабної війни для майбутніх абітурієнтів проводили пробне ЗНО, аби дати можливість школярам і школяркам оцінити свій рівень підготовки.

Зазначається, що в 2024 році, замість пробного тесту, в УЦОЯО заздалегідь оприлюднять демонстраційні варіанти завдань з усіх предметів.

За словами Тетяни Вакуленко, 11-класники можуть готуватися до іспитів, використовуючи минулорічні завдання, адже НМТ-2024 складатимуть відповідно до чинної програми ЗНО, а структура тесту буде схожою на мультитест 2023 року.

Крім того, у відкритому доступі вже з’явилися по 2 варіанти кожного предметного тесту цьогорічного НМТ та тренувальні тести.

Раніше ми розповідали, що відомо про пілот ДПА в 4 класах: мета, предмети, кількість учасників

Титульне фото: “Педрада”


Обговорення