Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

4 Лютого 2023

Додому повернулися ще 16 дітей, викрадених окупантами

Виконавчий директор Фонду “Save Ukraine” і колишній дитячий омбудсмен Микола Кулеба повідомляє про те, що вдалося повернути в Україну 16 дітей, яких раніше було примусово депортовано до росії.

Цих дітей, віком від 7 до 16 років, було вивезено з окупованих міст на Херсонщині, нібито на відпочинок у дитячі табори, але після деокупації території їх не повернули батькам. За цей час дітям дозволялося лише кілька разів спілкуватися з рідними телефоном або у месенджерах.

Рятувальна операція, за словами Кулеби, тривала довго, адже керівництво таборів противилося віддавати дітей їхнім батькам, а потому російські прикордонники чинили опір виїзду транспорту з дітьми. Виїхати з країни-окупанта вдалося лише на литовському кордоні.

За словами радника-Уповноваженої Президента України з прав дитини та дитячої реабілітації Дар’ї Герасимчук, з лютого минулого року окупантами було викрадено і депортовано близько 14 тисяч українських дітей. І це лише офіційна цифра – дані, які вдалося ідентифікувати та верифікувати. Наразі додому було повернено менше 150 осіб.

Читайте також: “Як говорити з дітьми про війну: поради від фахівців”

Слава Україні!

Героям слава!

Переможемо!

Фото: majkl velner, Unsplash


Обговорення