Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

9 Липня 2022

Очно чи онлайн: хто вирішуватиме, в якій школі навчатися дітям-переселенцям

Освітній омбудсмен Сергій Горбачов пояснив, що вирішувати, чи йти переміщеному учню до школи в новому місці, чи продовжити займатися онлайн у старій школі зі своїми однокласниками, повинні виключно батьки.

Про це він розповів в інтрев’ю “Детектор медіа”.

По-перше, згідно із законом, лише батьки вирішують, де саме навчатиметься їхня дитина. Тому школяра можна перевести в будь-яку школу, якщо так вирішують батьки. По-друге, зрозуміло, чому директори шкіл наполягають, щоби дитина залишалась у них. Це їхні гроші. Від наповненості класів залежить фінансування школи. Проте якщо батьки хочуть, вони можуть перевести дитину до будь-якого закладу освіти на території України,” – сказав освітній омбудсмен.

Що ж стосується дітей, які нині проживають в інших країнах, то, за словами Горбачова, вони не мають бути відірваними від української освіти.

Було б добре, якби під час стандартного шкільного дня в закордонній школі для українських дітей виділявся певний час, коли б вони могли заходити в кабінет, де є комп’ютер та доступ до інтернету, і працювати кілька годин з українськими вчителями. На жаль, поки що таке системно не вдалося впровадити, хоча є поодинокі приклади такої організації. Для цього потрібна спільна робота Міністерства освіти і науки і Міністерства закордонних справ — українських та іноземних,” – підкреслив омбудсмен.

Дивіться також статистику МОН, скільки учнів-переселенців у різних областях.

Слава Україні!

Героям слава!

Переможемо!

Фото з особистої сторінки Сергія Горбачова у Facebook


Обговорення