Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

10 Вересня 2021

Довідки та документи про щеплення учителів будуть перевірятися на достовірність

Міністерство охорони здоров’я буде перевіряти документи про щеплення чи протипокази до вакцинації, які надають працівники шкіл.

Про це розповів головний санітарний лікар України Ігор Кузін на інтерв’ю з медичною експерткою ЮНІСЕФ.

Керівництво МОЗ співпрацює з представниками Міністерства внутрішніх справ і Служби безпеки стосовно перевірок документів, які надають працівники навчальних закладів.

“Безумовно, ми отримуємо, формально і неформально, довідки про медичні протипокази, а інколи навіть підроблені довідки, які пред’являються в закладах освіти.

І в нас налагоджена співпраця з МВС і СБУ, щоби не лише перевіряти ці довідки, а фіксувати, що ці довідки є підробленими, і з’ясовувати, де вони були придбані“, – заявив Кузін.

За словами санлікаря, по кожному навчальному закладу уже зібрана інформація про кількість персоналу та працівників, які вже вакцинувалися проти COVID-19.

За створення та розповсюдження підроблених документів, які стосуються санітарних обмежень чи протидії захворюванням стаття 325 Кримінального кодексу України встановлює відповідальність від 17 до 51 тисячі гривень штрафу або до восьми років позбавлення волі, якщо це спричинило чиюсь загибель.

Нагадаємо, Ігор Кузін радить батькам стежити за вакцинацією вчителів через педради, в які ті не входять.

“Нова українська школа”

Фото: автор – BrianAJackson, Depositphotos


Обговорення