Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

17 Листопада 2022

“Довідник безбар’єрності”: про коректні звернення та етику взаємодії

У Києві 16 листопада, у Міжнародний день толерантності, Олена Зеленська презентувала друкований збірник “Довідник безбар’єрності”. Він містить рекомендації з коректної комунікації. 

Про це повідомляє Міністерство охорони здоров’я України.

Електронний “Довідний безбар’єрності” доступний за посиланням. Його постійно доповнюють актуальною інформацією. Наприклад, нещодавно були додані розділи “У воєнний час” та “Етика взаємодії у періоди стресу”.

“Як коректно звертатися до того, хто повернувся з фронту, втративши кінцівки? Як запропонувати допомогу людині з інвалідністю? Чи коректно брати під руку незрячу людину, коли супроводжуєте її? Чому, запрошуючи людину на колісному кріслі прогулятися, краще казати “пішли”, а не “поїхали”? Відповісти на ці питання зараз – це можливість, щоб усім нам було зручно”, – прокоментувала проєкт Олена Зеленська.  

Друкована версія довідника – це мультиформатне видання, яке містить шрифт Брайля, конгревне тиснення (об’ємні зображення) та QR-коди на переклад українською жестовою мовою.

Книгу створювали близько року у співпраці із правозахисниками, психологами, громадськими організаціями та батьками, які виховують дітей з інвалідністю. Її буде передано національним та обласним бібліотекам, державним підприємствам.

Нагадаємо, що вчителі у прифронтових населених пунктах продовжують дистанційно працювати з дітьми з ООП.

Слава Україні!

Героям слава!

Переможемо!

Зображення: автор – Prazisss, Depositphotos


Обговорення

Розділ створено за підтримки Програмної ініціативи “Демократична практика” Міжнародного фонду “Відродження”. Позиція Міжнародного фонду “Відродження” може не збігатися з думкою автора.