Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

14 Лютого 2024

ДСНС планує розвивати на базі шкільних “класів безпеки” рух рятувальників

Зараз в Україні функціонують близько 2 500 “класів безпеки”. У них діти отримують як теоретичні знання, так і практичні навички дій у разі надзвичайних ситуацій, зокрема, природних катастроф, техногенних аварій чи воєнних загроз.

Про це в коментарі порталу “Укрінформ” повідомив директор Департаменту запобігання надзвичайним ситуаціям ДСНС Олександр Чекригін.

У вересні 2022 року Уряд України ухвалив рішення про запровадження в закладах освіти “класів безпеки”. За словами Олександра Чекригіна, торік вдалося створити в школах близько 2,5 тисяч таких кабінетів. Крім того, у державі функціонують 15 мобільних класів безпеки, із яких 10 – на базі ДСНС і 5 – на базі Нацполіції.

Посадовець також зазначив, що ДСНС активно працює над розвитком цієї програми, адже ініціатива спрямована на забезпечення безпеки школярів і школярок.

Одними з ключових напрямів роботи “класів безпеки”, за словами Чекригіна, є навчання дітей правил дорожнього руху й цивільного захисту. Крім того, у навчальних програмах, з огляду на війну в державі, чільне місце посідає здобуття дітьми навичок першої домедичної допомоги та протимінної безпеки.

Чекригін додав, що на базі “класів безпеки” ДСНС має намір розвивати в Україні рух рятувальників. Ця ініціатива спрямована на формування в українському суспільстві культури готовності до надзвичайних ситуацій. Рух рятувальників, на його думку, може стати важливим інструментом у впровадженні системи взаємодії та допомоги, що, зокрема, сприятиме загальному підвищенню рівня безпеки в країні.

Раніше ми розповідали, що школи можуть безплатно отримати матеріали для обладнання кабінетів безпеки.

Титульне фото: osvita-omr.gov.ua


Обговорення