Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

19 Березня 2020

Двоє українців увійшли до числа 50 найкращих вчителів світу

Двоє українських педагогів увійшли в ТОП-50 Global Teacher Prize 2020.

Про це повідомили на сайті премії, пише “Освіторія Медіа”.

До п’ятдесятки найкращих вчителів світу увійшли вчителька

  • Наталя Гладких – спеціальний педагог, яка понад 9 років навчає дітей з інвалідністю. Розуміння, що в шкільній системі немає місця дітям із комплексними порушеннями, надихнуло її з однодумцями заснувати власну інклюзивну школу. Її проєкт для дітей з інвалідністю “Космотабір зібрав майже три сотні учасників від 2 до 16 років та понад 350 волонтерів. У 2017 році увійшла в ТОП-5 Global Teacher Prize Ukraine. Наталя надихає і розвиває колег-вчителів у тренінговому центрі “Освіторії” та навчає інклюзії на курсі “РАЗОМ”.
  • Олександр Жук – вчитель інформатики із Запоріжжя. Він вивчив жестову мову, щоб ділитися з дітьми з порушеннями слуху тонкощами IT, створив енергокоманду, робить з учнями роботів і сонячні панелі. Три роки поспіль перемагає в математичному конкурсі з усного рахунку. У 2018 році він переміг у для дітей з інвалідністю Global Teacher Prize Ukraine та потрапив у рейтинг Топ 30 до 30 років, а у 2019 його відзначили серед ТОП-10 новаторів, які змінюють Україну та світ. За цим посиланням ви знайдете наше інтерв’ю з Олександром.

Читайте також інтерв’ю з переможцем Global Teacher Prize Ukraine 2017 “Вчитель з власною планетою. Як Паул Пшенічка закохує дітей у фізику і готує до міжнародних перемог

Нагадаємо, найкращою вчителькою України у 2019 році за версією Global Teacher Prize Ukraine стала Наталія Кідалова.

Ілюстрація: globalteacherprize.org

Підписуйтесь на наші Facebook та Viber


Обговорення