Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

21 Квітня 2020

Директорам радять завчасно попередити вчителів-пенсіонерів про трудові угоди

Міністерство освіти і науки радить директорам шкіл завчасно попередити вчителів-пенсіонерів про необхідність підписання строкових трудових договорів.

Про це повідомили на сайті МОН.

“Міністерство освіти і науки України рекомендує керівникам закладів загальної середньої освіти завчасно – до 30 квітня 2020 року – поінформувати всіх вчителів, які отримують пенсію за віком, про переведення їх на строкові договори, і з усіма, хто погодиться, укласти такі договори до 1 липня строком на один рік, – рекомендує міністерство.

Як передбачає закон про середню освіту, спершу із вчителями-пенсіонерами укладають договори на один рік, після закінчення яких можна буде укласти триваліший договір – до 3-х років. Кількість продовження договорів – необмежена. Рішення про продовження співпраці після закінчення першого строкового договору директор ухвалюватиме самостійно.

У міністерстві наголошують, що після укладення договорів зарплатня вчителів не може змінитися – оскільки вони займатимуть ті ж посади та виконуватимуть ті ж обов’язки, що й до підписання строкових угод. Також зберігаються щорічна відпустка та інші права вчителя.

Водночас, строкові договори можуть передбачати додаткові пільги, гарантії та компенсації за рахунок роботодавця. У документі також можуть бути відображені гарантії працівникові на випадок дострокового припинення контракту з незалежних від працівника причин та інше.

Вчителі-пенсіонери, які ухвалять рішення не переходити на строковий договір і не нададуть до 1 липня 2020 року письмову згоду на продовження трудових відносин, будуть звільнені керівництвом закладу на підставі пункту 9 частини першої статті 36 Кодексу законів про працю України”, – налогосили у МОН.

Детальніше про зміни, які несе новий закон про середню освіту дивіться тут

Фото: Pixabay

Підписуйтесь на наші Facebook та Viber


Обговорення