Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

2 Липня 2022

Директорку київської школи судитимуть за державну зраду

Директорку школи у Києві підозрюють у співпраці з російськими окупантами, в обмін на що вона хотіла стати міністеркою освіти в окупаційному уряді, повідомили в Офісі генпрокурора.

Розслідування свідчить, що до початку повномасштабної війни директорка мала проросійські погляди, підтримувала окупацію Криму на ОРДЛО.

“Вона співпрацювала з представником РФ, який брав участь у проведенні інформаційних акцій проти України та мав зв’язки зі спецслужбами країни-агресора”, – пишуть в Офісі Генерального прокурора.

Також жінка передавала представнику росії інформацію про пересування ЗСУ та тероборони, про політичних і культурних діячів України, які виступають проти російської агресії.

СБУ розслідувало злочини директорки, а в прокуратурі її дії розцінили як державну зраду. Тепер на жінку чекає суд. Під час воєнного стану держзрада карається на строк за ґратами від 15 років до довічного ув’язнення з конфіскацією майна.

Нагадаємо, на Львівщині директор школи 5 років отримував зарплату за працівників, яких немає.

У Криму складають списки вчителів, які будуть працювати в Херсонській і Запорізькій областях.

Тоді як, за інформацією Головного управління розвідки, лише двоє з 60 директорів херсонських шкіл погодилися перейти на російські програми.

Слава Україні!

Героям слава!

Переможемо!

Фото: автор – BrunoWeltmann, Depositphotos


Обговорення