Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

24 Травня 2023

Дистанційні класи для дітей за кордоном: у Києві працюють над гнучкішим форматом дистанційних шкіл

У Києві планують визначити школи, які будуть спеціалізувати на дистанційному форматі. Там матимуть змогу навчатися діти, які тимчасово перебувають за кордоном.

Про це розповіла директорка департаменту освіти і науки Києва Олена Фіданян у розмові із співзасновницею ГО “Батьки SOS” Оленою Парфьоновою.

“Під час ковіду у Києві було визначено 10 шкіл такими, які спеціалізуються на дистанційній формі навчання. … Їх обрали, бо їм найкраще вдалося це організувати. Ідеться, зокрема, про технологічні рішення. … Ми повертаємося до цієї ідеї, бо групування в дистанційні класи – це зручно і для учня, і для батьків”, – повідомила Олена Фіданян.

Рішення про створення окремих дистанційних класів дозволить гнучкіше організувати навчання і для дітей за кордоном, і для освітян, які будуть реалізувати це навчання.

“Абсолютно нормально, якщо один заклад буде спеціалізуватися на дистанційному навчанні, а другий – на очному. При цьому інші формі навчання в школах ми не прибиратимемо”, – наголосила директорка департаменту.

Як пояснила Олена Фіданян, якщо школа перейде на очне навчання повністю, дітям, які перебувають за кордоном, мають запропонувати альтернативу із дистанційним класом в іншій школі. За словами директорки департаменту, зараз цей проєкт на стадії співбесід з районними управліннями освіти й очільниками шкіл. Для учителів робота в дистанційній школі може бути сумісництвом. 

Відповідно, для вступу до такої школи – на винятково дистанційну форму – медична довідка для першокласників не потрібна.

Читайте також: “Прийом до 1-х класів: терміни, нюанси жеребкування, вступ для ВПО, ТОТ і тих, хто за кордоном”.

Фото: скриншот проєкту “Освітні діалоги”


Обговорення