Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

11 Червня 2022

Фотосесія чернігівських випускників серед руїн міста. Переглядайте фото

Фотограф з Івано-Франківська запропонував чернігівським випускникам зробити фотосесію серед руїн міста.

Випускники 12-ї школи Чернігова підтримали ідею Станіслава Сеника і погодилися на незвичайне фотографування, повідомляє “Суспільне”.

“У нас вкрали свято, вкрали дитинство. І ми хотіли показати світу, що життя продовжується, незалежно від умов”, – розповіла одна з випускниць Катерина.

Фотосесія була безплатна. Підлітки самі обирали стиль та пропонували фотографу різні локації. Так з’явилися світлини на руїнах вулиці Чорновола, біля знищеного гуртожитку в мікрорайоні Шерстянка та на фоні згорілого гіпермаркету “Епіцентр”.

“Коли я фотографую випускний альбом, уявляю, що він буде важливим і через 10 років. Його важливість буде навіть більша через роки. З часом, за 5-6 років, у цих дітей народяться свої діти. Через деякий час те, що зараз відбувається, забудеться. Люди, які цього не бачили, будуть запитувати в нас, що відбувалося і як це було, як ми питали в дідусів і батьків. Однак в час наших бабусь і дідусів не було фото і відео. Якби мені бабуся показала альбом, коли, наприклад, був Голодомор, я б по-іншому це сприймав”, — сказав фотограф.

Репортажі Станіслава виставляли у Парижі та Берліні. Фотограф також планує долучити до нового проєкту фото чернігівських випускників.

Раніше повідомлялося, що випускники за кордоном можуть отримати атестати в дипломатичних установах.

Також випускники з ТОТ можуть вступати до вишів за результатами дистанційної співбесіди чи творчого конкурсу.

Слава Україні!

Героям слава!

Переможемо!

Фото: автор – Станіслав Сеник


Обговорення