Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

23 Липня 2022

Голова громади на Харківщини віддала окупантам учнівські бази

Голова однієї з окупованих громад Харківської області продала загарбникам учнівські бази, аби видавати їм не українські, а документи про освіту іншого зразка.

Про це розповів голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов на брифінгу 23 липня, передає Суспільне.

“Очільник окремої територіальної громади абсолютно погодилася на співпрацю з російською федерацією і продала всі учнівські бази до їх вже “міністерства” для того, щоби після завершення навчальних закладів нібито видавати якісь інші, іншого зразка, дипломи окупаційного режиму. І ми розуміємо, що такими діями вона просто поставила хрест на освіті дітей, бо ці дипломи не визнає жодна цивілізована країна”, – сказав Синєгубов.

За його словами, українцям у жодному разі не можна йти на співпрацю з окупаційним режимом. Деякі мешканці тимчасово окупованих територій виходять на зв’язок з українською владою та консультуються, “щоб їхні дії не підпадали під ознаки кримінального правопорушення”.

“Хто має змогу виїхати, нехай виїжджає. Хто має змогу триматися на місцях, звичайно, нехай тримається. Але ми знаємо, які там режими застосовуються до людей, їм важко, їм дійсно важко”, – сказав Синєгубов.

Нагадаємо, начальниці відділу освіти Вовчанської міської ради, що на Харківщині, оголосили про підозру в колабораціонізмі за те, що вона підтримувала російських окупантів та співпрацювала з ними.

За весь час повномасштабного вторгнення росіяни поцілили в понад 500 закладів освіти Харківщини.

Слава Україні!

Героям слава!

Переможемо!

Фото: автор – KarArkaR, Depositphotos


Обговорення