Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

5 Вересня 2017

Громадськість закликала ВР терміново ухвалити новий закон “Про освіту”

Реанімаційний пакет реформ спільно з іншими організаціями закликав Верховну Раду терміново проголосувати за законопроект “Про освіту” в другому читанні.

Відповідну заяву розміщено на сайті РПР.

“Системне осучаснення освіти шляхом проведення реформи не просто назріло, а вже перезріло. Закон про освіту, за яким живуть навчальні заклади наразі, був прийнятий ще за Радянського Союзу у травні 1991 року. Відтоді проводилися лише його косметичні зміни. Без прийняття нового комплексного законопроекту системна реформа неможлива”, – йдеться в заяві.

Експерти наголошують, що законопроект “Про освіту” має на меті підвищення інвестиційної привабливості освіти, спрямований на вирішення багатьох системних проблем в освіті, а також підвищить якість та конкурентоспроможність освіти.

“Експерти групи Освіта. Наука. Інновації Реанімаційного Пакету Реформ зазначають, що прийняття законопроекту є лише одним із етапів повноцінної реформи освіти, оскільки низка питань має бути врегульована окремими законами. В той же час громадськість закликає народних депутатів проголосувати за ухвалення законопроекту №3491-д, аби нарешті дати старт освітній реформі”, – йдеться в заяві.

Зазаначену заяву підписали ГО “Уркаїнський науковий клуб”, Prometheus, Центр інноваційної освіти “Про.Світ”, Громадська спілка “Освіторія”, ГО “Смарт освіта”, ГО “Батьківський контроль”, ГО “ЕдКемп Україна”, EdEra, Український інститут майбутнього, ГО “Агенція культурних стратегій”, Центр соціальних інновацій Impact Hub Odessa.

Нагадаємо, у жовтні 2016 року Верховна Рада ухвалила законопроект №3491-д у першому читанні. Після тривалого допрацювання Комітет з питань освіти та науки рекомендував законопроект до ухвалення в цілому парламентом.

13 липня 2017 року його було внесено до порядку денного, проте ВР не встигла розглянути законопроект у другому читанні. Тому голосування перенесли на осінь.  Учора, 4 вересня, спікер парламенту Андрій Парубій заявив, що законопроект розглядатимуть на сесії 5 вересня.


Обговорення