Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

19 Грудня 2023

Громадянська компетентність на різних предметах: освітяни можуть скористатися тулбоксом практичних вправ

Для освітян доступний тулбокс із матеріалами, які допоможуть розповісти учням і ученицям про захист прав людини, зокрема, і в умовах міграційних процесів. Також у тулбоксі містяться практичні вправи, які можна використати з учнями на різних уроках.

Про це повідомив Європейський центр ім. Вергеланда (програма “Демократична школа”).

Переглянути й завантажити необхідні матеріали з тулбоксу можна за посиланням.

Ресурс містить адаптовані завдання для різних предметів, розроблені або модифіковані вчителями-практиками. Також у тулбоксі вчителі знайдуть усі необхідні вправи для закріплення інформації, яка стосується питань, пов’язаних як з явищем міграції, так і правами людини загалом.

Щоб скористатися матеріалами в тулбоксі, педагогам необхідно обрати відповідну дисципліну (з 25 доступних), клас або компетентність у спеціальному фільтрі збоку. Після цього алгоритм автоматично підбере рекомендовані вправи, які можна використати під час уроків або позашкільних заходів.

Міграція – це процес переміщення через міжнародні кордони або в межах однієї країни, що включає будь-які пересування людей, незалежно від причин. Зокрема, фахівці виокремлюють 2 її види:

  • добровільну, коли люди залишають домівки за власним бажанням, в основному через ширші можливості для кар’єрного росту, бажання отримати кращу освіту тощо;
  • вимушену, яка, здебільшого, спричинена переслідуваннями, війною або голодом.

З початку повномасштабного вторгнення для України питання еміграції стало надзвичайно актуальним. Адже наразі, за даними дослідження ГО “ОПОРА”, що ґрунтуються на даних МЗС, за кордоном перебувають понад 8 мільйонів українців і українок. Із них майже 6 мільйонів у Європі.

Для Управління верховного комісара Організації Об’єднаних Націй у справах біженців, біженці та біженки, зокрема, і з України, становлять окрему групу людей, тому що вони залишили свої будинки через серйозні загрози їхньому життю і свободам.

Читайте також: “Говоримо з учнями про права та рівність: які вправи використати та як запартнеритися з ГО й молодіжними організаціями”.

Титульне фото: freepic.com


Обговорення