Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

21 Грудня 2017

Гриневич: Найбільший виклик в освіті – втрата в учнів мотивації вчитися

Раніше вчителі та батьки вважали найбільшою освітньою проблемою слабке матеріальне забезпечення. Зараз же соціологічні опитування показують, що найбільша проблема втрата в учнів мотивації вчитися.

Про це сказала міністр освіти і науки Лілія Гриневич на нараді з начальниками управлінь освіти.

Завжди в освіті найбільше хвилював низький рівень матеріального забезпечення. Це була теза номер один. Сьогодні соціологія показує, що теза номер один в освіті – втрата у дітей мотивації до навчання. І це робить попит на психологічні знання про дитину і залучення шкільних психологів у навчальний процес“, – зазначила Гриневич.

Вона додала, що тепер шкільних психологів потрібно готувати по-іншому та працювати з ними в інститутах післядипломної освіти. Також, на думку міністра, вчителям, які наступного року візьмуть перші класи НУШ, потрібно надавати підтримку від професійного вигорання та знання про психологію дитини.

В нашому освітньому просторі передбачений куточок усамітнення. В куточок усамітнення стоїть черга дітей з мобільними телефонами, щоб усамітнитись і погратися. Ми маємо зрозуміти, як розв’язати цей виклик. Має бути модель поведінки вчителя. Бо якщо зараз вчителі, які беруть участь в пілоті, мають постійну консультаційну підтримку і можливість звернутися до тренерів, але не завжди можуть дати собі з цим раду. То що говорити, коли це отримають 20 тисяч вчителів?“, – підкреслила керівниця МОН.

Гриневич зазначила, що для вчителів потрібно розробити методичні рекомендації та відправити їх на курси, щоб показати, як діяти в таких ситуаціях

“Нова українська школа”

Фото: автор – David Kennedy, Unsplash


Обговорення