Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

25 Вересня 2017

Хобзей: позашкільні знання можна буде перезараховувати в школі

Новий закон “Про освіту” доволить зараховувати позашкільні здобутки у школах.

Про це сьогодні, 25 вересня, заявив заступник міністра освтіи Павло Хобзей під час Міжнародного форму позашкільної освіти, передає прес-служба МОН.

“Новий закон дає цілий спектр нових можливостей, зокрема, для розвитку позашкільної освіти. Наприклад, діти, які навчаються в музичних школах, спортивних гуртках, зможуть перезараховувати свої здобутки та не відвідувати відповідні уроки в школі за домовленістю між батьками та керівництвом закладу”, – заявив Хобзей.

У Міністерстві освіти сподіваються, що президент підпише новий закон “Про освіту” до Дня вчителя.

“Цей Закон важливий для розвитку не лише формальної освіти, а й неформальної, до якої, зокрема, належить позашкільна освіта”, – зазначив Павло Хобзей.

Він додав, що позашкільна освіта більш вільна за своєю суттю, тому в її межах активніше розвиваються нові сучасні освітні підходи.

“Новий закон дає цілий спектр нових можливостей, зокрема, для розвитку позашкільної освіти. Наприклад, діти, які навчаються в музичних школах, спортивних гуртках, зможуть перезараховувати свої здобутки та не відвідувати відповідні уроки в школі за домовленістю між батьками та керівництвом закладу”, – заявив Хобзей.

Також заступник міністра наголосив, що нові процедури, передабчені законом, зможуть працювати після ухвалення низки профільних законів та понад 100 поставнов Кабміну.

Серед них – нові закони “Про загальну середню освіту”, “Про позашкільну освіту”, “Про професійну освіту” тощо.

Нагадаємо, 5 вересня Верховна Рада ухвалила новий закон “Про освіту”. За таке рішення проголосували 255 депутатів.

Новий закон, зокрема, запроваджує перехід на 12-річну середню освіту, починаючи з учнів, які підуть до перших класів у 2018/2019 навчальному році.

Із запровадженням 12-річного терміну навчання в загальноосвітніх школах МОН планує скоротити термін навчання на бакалавраті до трьох років.

Також новаціями є компетентнісне навчання та діяльнісний підхід.

Фото: автор – pressmaster, Depositphotos


Обговорення