Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

3 Жовтня 2023

ІІ етап сертифікації вчителів базової освіти: терміни, особливості проходження та кількість учасників

Лише 180 учителів математики (з 447) та 398 учителів української мови і літератури (з 456) подолали “поріг” незалежного оцінювання та отримали право взяти участь у ІІ етапі сертифікації.

Про це повідомила Державна служба якості освіти.

Для участі в “самооцінюванні” педагогам необхідно було набрати щонайменше 60% балів під час проходження І етапу сертифікації – незалежного оцінювання.

Учасники, які успішно пройшли тестування, до 5 жовтня отримають на свої електронні адреси логіни й паролі персонального доступу до форми анкети самооцінювання власної педагогічної майстерності.

Виконати надіслані завдання вчителі мають протягом 5 днів: з 09:00 6 жовтня до 17:00 10 жовтня. Зокрема, педагогам необхідно:

  • заповнити анкету в інформаційно-аналітичній системі EvaluEd;
  • надіслати її на адресу електронну пошту [email protected] (в анкеті – 80 тверджень для вчителів математики та 85 тверджень для вчителів української мови і літератури, відповіді на які обов’язкові).

Ознайомитися з анкетами та методичними рекомендаціями щодо їхнього заповнення можна за посиланнями:

Учасників сертифікації просять звернути увагу, що змінювати відповіді в анкеті можна необмежену кількість разів до закриття формуляру або закінчення терміну доступу.

Візуалізацію результатів самооцінювання педагоги отримають протягом трьох робочих днів після надсилання анкети.

В ДСЯО наголосили, що зміст тверджень відповідає трудовим діям професійних компетентностей, що визначені професійними стандартами педагогів.

Докладніше ознайомитися з особливостями ІІ етапу сертифікації педагогічних працівників можна за посиланням.

Читайте також:Як вчителю діагностувати та компенсувати навчальні втрати учнів під час війни: різні стратегії для різних потреб”.

Титульне фото: ДСЯО


Обговорення