Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

14 Вересня 2020

Ілюстрації ресурсного календаря щоденно на вашій пошті

З’явилась можливість отримувати ілюстрації зі щоденною практикою відновлення ресурсу на електронну пошту.

Для цього необхідно залишити e-mail в цій реєстраційній формі.

Як відомо, Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) в Україні та ГО “Смарт освіта” розробили для батьків, вчителів та директорів шкіл ресурсний календар з простими щоденними порадами для відновлення внутрішніх ресурсів.

Календар доступний на спеціальній сторінці нашого сайту – зараз там є перші 11 ілюстрацій. Починаючи з понеділка, 7 вересня, в будні на ній та на fb-сторінці НУШ з’являється одна нова ілюстрація. Також ілюстрації публікують на fb-сторінці ЮНІСЕФ щопонеділка. Усього таких ілюстрацій з описами практик буде 52.

Календар створили дитяча та сімейна психологиня Світлана Ройз разом з ілюстраторкою Альоною Ястремською.

Ресурсний календар-практикум – це “турбота про тих, хто турбуються”, внесок у тих, хто постійно віддають. Це проєкт для вчителів, батьків, для всіх, кому це буде важливо – зокрема, для профілактики вигорання. Він дуже простий у виконанні, але, не зважаючи на гадану простоту, – глибокий і багатогранний.

Я описала 52 прості практики уважності, які допомагають нам повернути контакт із собою, сфокусуватися на внутрішньому просторі, оживити наше сприйняття.

Багатьох із нас не вчили дбати про себе. І нам здається, що ПРАКТИКА – це щось складне і глобальне. Утім, навіть дві-три хвилини вкладування в себе (саме стільки часу займуть у вас поради) приносять результат. І це дуже продуктивний внесок”, – пояснює Ройз.

Кожна практика, описана в ілюстрації, має пояснення – для чого вона й на що саме впливає.

Кожну практику можна виконувати в будь-який час доби, у будь-який день тижня, будь-якого сезону. Їх можна пропонувати дітям, надсилати як “ресурсні листівки” знайомим. Нехай стане в пригоді! І нехай турбота про себе й уважність до себе стануть нашою доброю звичкою”, – бажає Світлана Ройз.

“Нова українська школа”

Ілюстрація: сьома ілюстрація календаря


Обговорення