Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

13 Грудня 2022

Ініціатива батьків: у селі на Кіровоградщині облаштовують школу в сільраді, щоб повернутися до очного навчання

У селі Куцеволівка Кіровоградської області батьки й колектив ліцею звернулися до місцевої влади із проханням розмістити районну школу в приміщенні, де є укриття. Через відсутність укриття ліцей донині працював дистанційно, але постійні перебої з електроенергією та інтернетом погіршили якість навчання. 

Про це повідомляє “Суспільне”.

Про ситуацію розповіла начальниця відділу освіти селищної ради Наталія Кравченко. За її словами, на облаштування нових приміщень для школи сільрада виділила 200 тис. грн.

У ліцеї Куцеволівки навчається 108 учнів. Ірина Коваленко, директорка закладу, зазначила, що через ситуацію в енергетиці провадити навчальний процес дистанційно стало складніше – від батьків почали надходити скарги.

Керівництво ліцею і батьки звернулися до виконавчого комітету селищної ради із проханням надати для навчання дітей інше приміщення  в оренду на час дії воєнного стану і шість місяців по його закінченні (з умовою завершення навчального року).

З цієї метою розпочалося облаштування приміщень сільради: тут є укриття, розраховане на 50 людей. Староста села Любов Перепеляк показала його кореспондентам: є світло, інтернет, запасний вихід. У планах – пофарбувати приміщення, покласти лінолеум і встановити біотуалети.

У самій будівлі сільради завершують ремонт – тут уже є водогін, каналізація, у процесі – облаштування котельні, вбиральні та кабінету медсестри. Кабінети адаптують для учнів. Навіть колишній кабінет сільського голови стане класом для початкової школи. Меблі для школярів перевезуть з ліцею.

Розпочати очне навчання ліцеїстів планують із січня нового року.

Читайте також: ““Як перевірити закупівлі школи”: посібник для батьків у вільному доступі”.

Слава Україні!

Героям слава!

Переможемо!

Фото: Суспільне Кропивницький


Обговорення