Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

13 Червня 2023

Інтерактивна мапа: новий застосунок для вивчення географії України

Застосунок розроблений на основі даних з відкритих джерел як безкоштовний ресурс для учнів, студентів, дослідників і всіх охочих дізнатися більше про географічні особливості України.

Про це “Новій українській школі” повідомили розробники застосунку.

Додаток доступний з персональних комп’ютерів і ноутбуків за цим посиланням. Мобільну версію наразі створюють.

Застосунок дозволяє користувачам простежувати й вивчати різні регіони й місця країни, отримувати інформацію про її географію, історію та культуру, а також перевіряти свої знання шляхом проходження різноманітних тестів. Також є можливість відстежувати свій прогрес тестування за категоріями.

Зразок інтерфейсу

Застосунок доступний українською та англійською мовами, має зрозумілий інтерфейс, що дозволяє користувачам легко переміщуватися мапою, досліджуючи нові місця. Головна ідея ініціативи – заохотити користувачів до подальшого дослідження культури, історії та традицій України.

Зразок інформаційної довідки

“…ми вирішили створити інтерактивний вебзастосунок для вивчення мапи України. Трохи згодом зрозуміли, що він може бути цікавим і для іноземців. Є ще багато ідей для подальшого розвитку проєкту. До прикладу, мапа з регіональними стравами та їхніми рецептами. Сподіваємось, усі ідеї вдасться реалізувати, і вони будуть цікаві та корисні людям в Україні та поза нею”, – прокоментувала Поліна Солодовнікова, менеджерка проєкту.

Довідково:

Мапу створили фахівці Luxoft, підрозділу DXC Technology, що займається проєктуванням, даними та розробкою.

Читайте також: “15 кроків до української єдності: школярка з Дніпра створила проєкт про історію України”.

Фото: титульне – мапа з відкритих джерел, у тексті – скриншоти додатку, Luxoft


Обговорення