Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

21 Березня 2023

Іспит на громадянство: Верховна Рада ухвалила внесення змін до законів

Верховна Рада ухвалила Закон “Про внесення змін до законів України “Про громадянство України” та “Про забезпечення функціонування української мови як державної” щодо умов прийняття до громадянства України”.

Про це повідомляє “Укрінформ” із посиланням на народних депутатів України. Ухвалення документу підтримав 281 парламентарій.

Із повним текстом закону можна ознайомитися за посиланням.

Він зобов’язує осіб, які хочуть отримати громадянство України, складати іспити з основ Конституції України, історії України, а також на рівень володіння державною мовою.

Іноземці чи особи без громадянства, які мають визначні досягнення перед Україною, прийняття яких до українського громадянства становить державний інтерес, які в установленому законодавством порядку проходять військову службу за контрактом у Збройних силах України, Державній спеціальній службі транспорту або Національній гвардії України, особи, які отримали посвідку на тимчасове проживання, упродовж двох років з моменту набуття громадянства мають скласти відповідні іспити та подати документи про їхнє складання.

Невиконання зобов’язання про складання названих іспитів вказаними категоріями осіб є підставою для втрати громадянства України.

Читайте також: Верховна Рада ухвалила кандидатуру Оксена Лісового на посаду міністра освіти і науки України

Фото: Верховна Рада України


Обговорення