Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

6 Липня 2020

Історії успіху двох освітянок – дивіться документальні фільми

EdCamp Ukraine презентував два документальні фільми про амбасадорок антикорупційного проєкту USAID_ВзаємоДія.

Фільми можна переглянути на YouTube-каналі організації або нижче.

Історія перша. Алла Рябуха

Алла Рябуха (місто Глухів Сумської області) – нині очільниця управління Державної служби якості освіти в Сумській області, а до того – тривалий час вчителька економіки й правознавства та директорка однієї зі шкіл у Глухові Сумської області.

Під час своєї учительської та адміністративної діяльності їй не раз довелося, на жаль, безпосередньо зіткнутися і з академічною недоброчесністю, і з кормупованістю в освіті. Тому, дізнавшись на одній із подій EdCamp Ukraine про антикорупційні інструменти роботи з молоддю, одразу почала їх використовувати – аби зрощувати молоде покоління з нульовою терпимістю до корупції та підтримувати в цьому колег-педагогів.

Чому амбасадорка доброчесності пішла працювати в управління Державної служби якості освіти, як минають її дні і кого вона, зі щемом у серці, щохвилини чекає додому – дивіться у відео.

Історія друга. Людмила Хорькова

Людмила Хорькова (Кривий Ріг) – директорка і вчителька історії Криворізької загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. № 114 м. Кривий Ріг. Один раз дізнавшись на EdCamp’і про антикорупційні інструменти роботи з молоддю, полюбила їх і знайшла купу способів, як використати, удосконалити й допомогти колегам у їх застосуванні.

Із чого починається й чим завершується робочий день амбасадорки доброчесності, хто годує її вечерею, як працюють антикорупційні лайфхаки та хто слухає шкільне радіо, коли освіта на карантині – про це в сюжеті.

Режисер фільмів – Павло Сусляков.

Нагадаємо, EdCamp Ukraine за підтримки USAID_ВзаємоДія шукає 16 освітян, які стануть тренерами з використання антикорупційних інструментів.

Також вчителі можуть долучитися до апробації антикорупційних інструментів.

Ілюстрація: кадр з фільму про Аллу Рябуху

Ця публікація стала можливою завдяки підтримці американського народу через Агентство Сполучених Штатів з міжнародного розвитку (USAID). Зміст цієї публікації є виключною відповідальністю громадської організації “ЕдКемп Україна” і необов’язково відображає погляди USAID чи Уряду Сполучених Штатів.

Підписуйтесь на наші Facebook та Viber


Обговорення