Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

14 Січня 2022

ІТ-фахівці зможуть навчати дітей у школах – Мінцифра

IT-спеціалісти без досвіду викладання можуть пройти інтернатуру в школі під наглядом досвідченого педагога та стати викладачем навчального закладу.

Така можливість передбачена в затвердженому нещодавно Положенні про педагогічну інтернатуру, пише сайт Міністерства цифрової трансформації.

В школі за таким інтерном закріплюватиметься педагогічний працівник. Він сформує спеціальну програму, яка допоможе якнайкраще опанувати практичні навички викладання.

Інтернатура триватиме рік. За цей час фахівець зможе сформувати та розвинути необхідні навички для навчання дітей та отримати можливість викладати у школі.

Міністерство зазначає, що в Україні недостатньо кваліфікованих вчителів із математики та інформатики. Це призводить до зниження загальної якості математичної та STEM-освіти в Україні загалом.

За даними державної служби статистики у листопаді 2021 року середня заробітня плата працівника в сфері ІТ складала 27,1 тисячі гривень, а середня зарплата працівника освітньої сфери була 11,7 тисячі.

Раніше освітній омбудсмен Сергій Горбачов роз’яснив, які є переваги окремого ІТ-фахівця для школи.

Нагадаємо, що Міністерство освіти і науки разом із Міністерством цифрової трансформації ініціює оновлення змісту та навчально-методичного забезпечення для викладання інформатики.

Фото: автор – AndrewLozovyi, Depositphotos


Обговорення