Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

30 Грудня 2022

Ізюмський учитель у Житомирі збирає гаджети для ліцеїстів з рідного міста

Максим Дєньгін, учитель географії та природознавства, виїхав з Ізюма в березні. Зараз у Житомирі він продовжує викладати дистанційно – і збирає нові та вживані гаджети, щоб забезпечити своїх учні з ліцею № 6 в Ізюмі засобами для навчання. Відремонтовані за потреби пристрої передає на Харківщину.

Про волонтерську діяльність Максима Дєньгіна розповіло “Суспільне”.

Проєкт учитель разом із друзями розпочав одразу після деокупації Ізюма. Освітянин розповідає: “Після деокупації Ізюма ми з друзями зібралися і вирушили у волонтерський вояж. Це було на п’ятий день після того, як звідти вийшли окупанти. Ми повезли гуманітарну допомогу в рідне місто. Приїхали і побачили, наскільки там все зруйновано і погано. … Спершу ми допомагали продуктами, засобами гігієни жителям, які там залишилися. Але коли постало питання навчання у школах, у мене виникли сумніви, чи взагалі вдасться це зробити. Навіть дистанційне навчання. І вчителі, і учні в Ізюмі не мають, по-перше, зв’язку нормального, по-друге, не мають ґаджетів”.

Спочатку Максим Дєньгін написав пост у соцмережах про те, що його учням потрібні гаджети. За рахунок донатів йому вдалося закрити перші потреби, але, дізнавшись про проєкт, до нього стали звертатися інші земляки. Освітянин звернувся до блогерів, які оглядають гаджети на YouTube, вони поширили інформацію – це допомогло розвитку проєкту: українці почали допомагати грошима й надсилати пристрої.

Зараз у черзі на пристрої близько 70 учнів – щоб забезпечити їх усіх, волонтери взялися збирати й ремонтувати несправні гаджети. Звісно, діагностика, ремонт, встановлення потрібного програмного забезпечення займає більше часу, однак процес триває постійно.

Читайте також: “Німецькі благодійники подарували генератори закладам освіти Сумщини”.

Слава Україні!

Героям слава!

Переможемо!

Фото: “Суспільне”


Обговорення