Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

14 Червня 2022

Кабмін спростив виїзд груп дітей за кордон на час воєнного стану

Уряд спростив процедуру вивезення груп дітей за кордон для оздоровлення й відпочинку.

Про це повідомила пресслужба Кабміну.

Зокрема, під час воєнного стану групи дітей зможуть виїжджати за кордон на оздоровлення та відпочинок виключно за наявності згоди Нацсоцслужби. Водночас під час подачі документів до уповноваженого органу більше не потрібно мати їх нотаріальне засвідчення.

Отже, під час виїзду з України групи дітей для прикордонного контролю потрібно мати такі документи:

  • згода Нацсоцслужби на виїзд групи дітей;
  • списки групи дітей, які виїжджають за кордон на оздоровлення та відпочинок, та осіб, які супроводжують групу дітей, за відповідною формою (додаток 1 до Порядку організації виїзду дітей за кордон на оздоровлення та відпочинок);
  • паспорт громадянина України для виїзду за кордон дитини або свідоцтва про народження дитини;
  • погодження службою в справах дітей згоди законних представників кожної дитини на її виїзд за кордон на оздоровлення та відпочинок відповідно до переліку категорій дітей, визначених Правилами перетинання державного кордону громадянами України;
  • заява батьків на виїзд дитини за кордон, завірена службою в справах дітей (може бути без нотаріально посвідченої згоди другого з батьків за наявності паспорта громадянина України для виїзду за кордон дитини або свідоцтва про народження дитини).

Службова особа Держприкордонслужби після закінчення перевірки групи дітей та дорослих, які її супроводжують, документів на право в’їзду / виїзду в (з) Україну/-и проставляє на списку штампи з відмітками “Виїзд” або “В’їзд” і “Державний кордон перетнули”. Також вона зазначає кількість осіб, які виїхали та повернулися, зокрема осіб, які супроводжують групу дітей.

Усі ці зміни стосуються постанов від 27 січня 1995 р. № 57 “Про затвердження Правил перетинання державного кордону громадянами України” і від 10 листопада 2021 р. № 1167 “Про затвердження Порядку організації виїзду дітей за кордон на оздоровлення та відпочинок”.

Слава Україні!

Героям слава!

Переможемо!

Фото: автор – HayDmitriy, Depositphotos


Обговорення