Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

18 Січня 2023

“Календар здорових українців”: чат-боти, щоб стежити за здоров’ям дорослих і дітей

Чат-боти “Календар здорових українців” доступні у Viber та Telegram. Завдання бота – підвищити обізнаність про можливості безплатної діагностики та лікування, про перелік медичних послуг, які фінансують з державного бюджету, про права пацієнтів загалом. Сервіс розповість, які дослідження і в якому віці варто зробити, які з них безоплатні, як їх отримати.

Про це повідомило Міністерство охорони здоров’я України.

Посилання на чат-бот “Календар здорових українців”:

Чат-бот складається з таких розділів:

  • знайомство,
  • системи на контролі,
  • щеплення за календарем і без,
  • де пройти обстеження,
  • персональні рекомендації.

Календар скриншот

Бот, як зазначили в МОЗ, може дати індивідуальні поради, як покращити стан здоров’я, на що звернути увагу, показати найближчий до користувача медзаклад, у якому надають необхідні послуги, проводять діагностику та лабораторні дослідження.

Сервіс побудований на основі рекомендацій ВООЗ, Центру громадського здоров’я МОЗ України і сімейних лікарів. Він використовує актуальні дані НСЗУ щодо місць надання медичних послуг.

Олександр Заіка, завідувач відділу імунізації Центру громадського здоров’я МОЗ, наголосив: “Важливо, що в цьому сервісі є не тільки корисна інформація про щеплення, а також детальні, але прості для сприйняття пояснення, де можна зробити щеплення та від якої небезпеки вони дають захист. Якщо у вас є можливість вакцинуватись — зробіть це. Від цього залежить здоров’я та життя не тільки вас, а й ваших близьких”.

Читайте також: “Сезонна епідемія грипу: у МОЗ пояснили необхідність щеплення для дітей”.

Слава Україні!

Героям слава!

Переможемо!

Зображення: титульне – автор – Wavebreakmedia, Depositphotos; у тексті – “Календар здорових українців”


Обговорення