Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

25 Березня 2020

Карантин продовжено до 24 квітня – рішення уряду (ДОПОВНЕНО)

Загальнонаціональний карантин продовжено на 21 день – до 24 квітня включно.

Таке рішення ухвалив уряд 25 березня, повідомляє пресслужба МОН.

Зокрема, у рішенні Кабміну йдеться про запровадження режиму надзвичайної ситуації на всій території України, передає пресслужба уряду.

Передбачається, що карантин продовжують усі заклади освіти, незалежно від форми власності.

Також відбудуться зміни у проведенні пробного ЗНО. Докладну інформацію про це опублікують на сайті МОН завтра, 26 березня.

“Уряд діє за визначеним планом боротьби з поширенням коронавірусної інфекції. І сьогоднішнє рішення обумовлене тим, що випадки захворювання на COVID-19 вже виявлені в 13 областях та місті Києві”, сказав прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Він зазначив, що режим надзвичайної ситуації не обмежує конституційні права громадян, а лише консолідує зусилля для подолання загрози.

Нагадаємо, уряд запровадив карантин у закладах освіти з 12 березня до 3 квітня, щоб запобігти поширенню COVID-19.

МОН дало рекомендації щодо карантину через коронавірус, а також МОН спільно з МОЗ дали роз’яснення батькам, що таке коронавірус COVID-19, як зменшити шанси інфікування для дітей.

Телеканал “Рада” та Міністерство освіти і науки запускають щоденну трансляцію безкоштовних відеоуроків та онлайн-курсів.

Заступниця міністра освіти і науки Любомира Мандзій зазначила, що освітні керівники мають видати наказ про роботу школи під час карантину, а вчителі в цей час не мусять бути присутні у школі.

Дивіться також “35 інструментів для дистанційного навчання – добірка НУШ”“Дистанційне навчання під час карантину: що робити школам, батькам і МОН”“Як організувати дистанційне навчання для першачків”“Як вчителям говорити з учнями про коронавірус – практичні поради” та “Чотири сервіси, які допоможуть організувати дистанційне навчання”

Також у МОН наголосили, що під час карантину педагоги мають отримувати зарплатню.

Фото: автор – AndrewLozovyi, Depositphotos

Підписуйтесь на наші Facebook та Viber


Обговорення