Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

14 Серпня 2018

Колошкільне дитинознавство: “Смарт освіта” і EdEra створюють онлайн-курс зі Світланою Ройз

ГО “Смарт освіта” спільно зі студією онлайн-освіти EdEra і дитячим сімейним психологом Світланою Ройз створюють безкоштовний онлайн-курс “Колошкільне дитинознавство”.

Курс розрахований для вчителів 1-4 класів, проте буде корисний батькам і вихователям дитячих садочків. Щоб першими дізнатись про відкриття курсу, реєструйтесь за цим посиланням.

“Вчителі початкових класів – ті, на кому буде зараз більше навантаження, – каже Світлана Ройз. – І, мені здається, зараз сам час наших різнорівневих внесків у вчителів, щирих внесків, які, сподіваюсь, “проростуть” у наших дітях.

Мені би хотілося в дуже простій, практично ігровій формі, передати відчуття підходу до дітей. Дати в руки ще одну чарівну паличку, яка могла би не змінити, а збагатити досвід учителя – щодо адаптації дитини до школи, трансформації тривоги, агресії, щодо роботи з концентрацією уваги і багато іншого. І, звісно, щодо турботи вчителя – про самого себе.

Усе, що є в нашому курсі – дуже практичне і просте. І я дуже сподіваюсь, зможе привнести в шкільне життя більше спокою і радості. Але курс не тільки для вчителів – у нього багато закладено і для вихователів дитячих садків та батьків”.

Весь курс буде доступний 20 серпня на сайті EdEra, реєстрація буде відкритою постійно. Загалом курс складатиметься з семи блоків.

Особливістю курсу є те, що його знімали наживо – тобто без суфлера. Отже, кожне відео – це ніби занурення в один з очних семінарів Світлани Ройз. Курс записано російською мовою, проте відео супроводжуються українськими субтитрами.

За словами співзасновниці ГО “Смарт освіта” Іванни Коберник, ідея курсу, як і багато ідей “на часі”, прийшла в голови одночасно кільком людям. Так виникло партнерство “Смарт освіти”, EdEra та Світлани Ройз.

“Насамперед нам хотілося залучити більше людей, ніж можуть вмістити зали семінарів. Але масштаб потреби і цікавості до теми правильного поводження, спілкування, навчання дітей в залежності від їхніх вікових психологічних особливостей показав модуль “Нейропсихологія” в онлайн-курсі для вчителів початкової школи – EdEra відкрила його для всіх і в перший же день його переглянули десятки тисяч людей.

Знання про вікову психологію, розвиток мозку дитини пояснюють чимало процесів і дають можливість попередити чимало складнощів і спростити багато чого, тому хотілося підвищити обізнаність вчителів. Тим паче, що всі заходи, виступи, семінари Світлани Ройз сповнені дуже практичних порад, які просто завтра можна використати в своєму класі”, – каже Коберник.

Як доповнення до онлайн-курсу Світлана Ройз 27 серпня проведе семінар “Навколошкільне дитинознавство. Адаптація до школи”. Прочитати докладніше про цю подію і зареєструватись можна за цим посиланням.

“Нова українська школа”


Обговорення