Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

19 Квітня 2024

Комітет ВР підтримав збільшення ваги творчого конкурсу під час вступу в мистецькі заклади освіти

Комітет Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій підтримав правку щодо коригування умов вступу до мистецьких закладів освіти. Тепер вага творчого конкурсу порівняно з результатами Національного мультипредметного тесту становитиме 70%.

Про це, за результатами розгляду законопроєкту №10399 “Про внесення змін до деяких законів України щодо фінансування здобуття вищої освіти та надання державної цільової підтримки її здобувачам”, повідомила народна депутатка Юлія Гришина.

Раніше співвідношення балів НМТ і результатів творчого конкурсу становило 40 / 60 % відповідно.

“На засіданні сьогодні був присутній т.в.о. міністра культури Ростислав Карандєєв, була підготовлена презентація щодо конкретизації співвідношення балів НМТ і результатів творчого конкурсу. Комітет підтримав рішення підняття відсотків ваги творчого конкурсу до 70%”, – повідомила Гришина.

Народна депутатка також наголосила на своїй підтримці такої ініціативи. Адже, на її думку, “діти, які вступають на мистецькі спеціальності, мають знати історію, мову тощо, але переважне значення повинен мати талант”.

Читайте також:Усе, що треба знати про НМТ-2024: календар проведення, особливості тестів, необхідні документи та корисні посилання для підготовки”.

Титульне фото: “Пильний погляд”


Обговорення