Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

5 Травня 2020

Курс “Основи сім’ї” відновили – МОН каже, що вчити його не обов’язково

Курс для 10-11-х класів “Основи сім’ї” знову дозволили викладати в школах.

У МОН наголошують, що курс не є обов’язковим.

“Основи сім’ї” для учнів 10-11 класів є курсом за вибором, не є обов’язковим і не має грифу Міністерства освіти і науки. Викладання такого курсу в закладах освіти можливе лише за згоди учнів або їхніх батьків.

Крім того, закон “Про повну загальну середню освіту” забороняє залучати кошти батьків на придбання навчальних матеріалів курсів, які є складовою освітньої програми школи, – зазначають у міністерстві.

Як пояснюють у відомстві, рішення щодо схвалення курсу ухвалила науково-методична комісія з проблем виховання дітей та учнівської молоді у 2018 році. Минулого року це схвалення скасували, а 9 квітня комісія знову дозволила викладати предмет “за умови перевидання відповідних посібників”.

Тепер, додають у міністерстві, у нових підручниках мають врахувати зауваження комісії, через які був призупинений дозвіл на викладання курсу.

Водночас, автор курсу Адріан Буковинський у коментарях до допису на своїй fb-сторінці зазначив, що внесені комісією зміни “не суттєві”. Також він розповів про готовність перевидати підручники.

Водночас, Інститут модернізації змісту освіти опублікував матеріали роботи комісії. Ознайомитись із ними можна за цим посиланням.

Нагадаємо, минулого року через звернення батьків МОН розпочало перевірку курсу “Основи сім’ї”. Його перевірили п’ять антидискримінаційних експертів.

Після цього дозвіл на викладання факультативу “Основи сім’ї” призупинили.

Фото: автор – seregam, Depositphotos

Підписуйтесь на наші Facebook та Viber


Обговорення