Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

16 Квітня 2024

Лише третина учнів у діаспорних школах вивчає історію України

У 67% діаспорних шкіл для учнів і учениць не викладають історію України. Однак її вивчення є важливим елементом збереження національної ідентичності українських дітей, які тимчасово або постійно проживають за кордоном.

Про це під час Світового конгресу Українців розповіла голова Світової координаційної виховно-освітньої Ради Світового конгресу українців (СКВОР СКУ) Любов Любчик, передає “Укрінформ”.

У межах панельної дискусії “Українська школа за кордоном: вектор збереження української ідентичності” Любчик зазначила, що СКВОР СКУ розробляє різні проєкти й ініціативи, які покликані забезпечити якісне навчання українських учнів і учениць за кордоном.

Зокрема, під час Конгресу презентували структуру й концепцію інформаційно-методичного посібника з історії України для освітян і освітянок діаспори. Завершити роботу над підручником мають уже влітку. А з вересня 2024 року стартує пілотування матеріалів видання. Після апробації посібник рекомендуватимуть для використання педагогам і педагогиням у закладах освіти за кордоном під час викладання дисципліни “Історія України”.

Крім того, як розповіла Любов Любчик, СКВОР СКУ наполегливо рекомендуватиме включення історії України в перелік українознавчих предметів для обов’язкового вивчення в діаспорних школах.

Читайте також: “Історія є предметом вивчення та занурення в громадянську освіту”: ще один погляд на проблеми громадянської та історичної освітньої галузі”.

Титульне фото:“Українська газета в Італії”


Обговорення