Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

11 Листопада 2019

Мандзій: у Фінляндії школа підлаштовується під дітей, а не навпаки

На думку заступниці міністерки освіти і науки Любомири Мандзій, Україна може перейняти у Фінляндії певні практичні моделі та програми.

Такого висновку вона дійшла після візиту у Фінляндію разом з іншими українським освітянами.

“У фінській освіті є багато практичних моделей, які ми можемо інтегрувати в українську систему освіти, але чи вони будуть працювати в нашій країні – інше питання. Саме тому, ми говоримо про співпрацю, у межах якої будемо створювати та вибудовувати власні моделі та програми.

Деякі елементи фінської освіти ми вже застосовуємо, а деякі – тільки у процесі імплементації. Хочу зазначити, що у Фінляндії школа підлаштовується під дітей, а не навпаки. І в їхній практиці – це хороша модель, яку ми сьогодні втілюємо у концепції Нової української школи, – вважає Мандзій.

Також вона підкреслила, що важливо посилено працювати над тим, щоб учитель в Україні мав таку ж автономію, як у Фінляндії.

Більше читайте у нашому тексті “Залученість усіх – запорука успішної реформи. Освітяни про навчальний візит у Фінляндію”

Фото: автор – Kzenon, Depositphotos

Цей матеріал підготовлено за фінансової підтримки Європейського Союзу та Міністерства закордонних справ Фінляндії. Висловлені тут погляди жодним чином не можуть сприйматися як офіційна думка Європейського Союзу чи Міністерства закордонних справ Фінляндії.

Підписуйтесь на наші Facebook та Viber


Обговорення