Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

8 Квітня 2020

Мандзій: у субвенції НУШ залишать гроші на меблі, дидактичні матеріали та комп’ютери

За словами т.в.о. міністерки освіти і науки Любомири Мандзій, у субвенції НУШ залишаться кошти на закупівлю шкільних меблів, дидактичних матеріалів та комп’юретів.

Про це вона сказала в інтерв’ю LIGA.net.

“Ми погодили це питання, провели перемовини з прем’єрміністром, Міністерством фінансів. Субвенцію на Нову українську школу в частині закупівлі дидактичного обладнання, шкільних парт та комп’ютерного обладнання залишили у бюджеті на 2020 рік, – запевнила Мандзій.

Вона також нагадала, що у лютому уряд розподілив між регіонами субвенцію НУШ.

“Адміністративно-територіальні одиниці отримали цю інформацію і уже могли працювати над рішеннями. Я розумію, що зараз все змістилося і ситуація інша, ніж у минулі роки. Але найближчим часом після ухвалення остаточного рішення щодо бюджету проговоримо це питання з прем’єром та спільно з головами ОДА і посадові особи отримають відповідні доручення, – додала очільниця МОН.

Нагадаємо, 30 березня Верховна Рада не підтримала зміни до бюджету, які, зокрема, передбачали зменшення коштів на освіту. Зміни розглядатимуть повторно.

Раніше уряд підготував скорочення бюджету, в яких освітні субвенції хотіли зменшити на 3,57 мільярда гривень. Скорочення стосувались і субвенції НУШ – її планували зменшити на 361,4 мільйона гривень (із 1,42 мільярда до 1,06 мільярда).

Сайт НУШ та ГО “Смарт освіта” виступають різко проти рішення скорочення фінансування освіти і науки та закликають вчителів, батьків та інших освітян публічно висловлювати своє несхвалення.

ГО “Смарт освіта” створила звернення освітян до влади щодо неприпустимості скорочення фінансування освіти і науки. Зараз його підписали понад 900 вчителів, батьків, інших освітян та організацій. Серед них – три міністри освіти і науки (Лілія Гриневич, Ганна Новосад, Сергій Квіт), ГО “ЕдКемп Україна”, Міжнародний фонд “Відродження”, ГО “Батьки SOS”, ГО “Центр Інноваційної освіти “Про.Світ”, ГО “Prometheus”, ГС “Міжнародний інститут інтегрального розвитку”, БФ Impact Hub Odessa, ТОВ “На Урок” та інші. Збір підписів продовжується.

Також можна підписати петицію на сайті президента проти скорочення бюджету на освіту.

“Нова українська школа”

Фото: автор – Ray Reyes, Unsplash

Підписуйтесь на наші Facebook та Viber


Обговорення