Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

10 Жовтня 2017

Маріупольський університет запустив українознавчі онлайн-курси для учнів непідконтрольних територій

Маріупольський державний університет запустив безкоштовні курси для учнів непідконтрольних територій Криму та Донбасу з української мови, української літератури, історії України (6-9 класи і 10-11 класи), фізичної та соціально-економічної географії України.

Про це повідомляє прес-служба Міносвіти.

“Електронні курси розроблені на основі програм ЗНО. Вони містять теоретичний матеріал, практичні завдання та добірку корисної літератури й інтернет-ресурсів, які допоможуть у навчанні. Для навчання учням не потрібно завантажувати особисті дані і розкривати свої IP-адреси. Це дуже важливо для школярів, які проживають на тимчасово окупованій та непідконтрольній території України”, зазначають у міністерстві.

Матеріали навчання відкриті для будь-кого. Як пише прес-служба, вони можуть знадобитися людям, які закінчили школу і збираються вступати до українських вишів.

Курси розробляли вчителі маріупольських шкіл, працівники Маріупольського науково-методичного центру, викладачі та співробітники Маріупольського держуніверситету.

Нагадаємо, Міносвіти разом з платформою онлайн-курсів Prometheus запустили безкоштовні курси для підготовки до ЗНО з математики, історії України та української мови і літератури.

Також Український центр оцінювання якості освіти оприлюднив календарний план підготовки та проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2018 році.

Фото: автор – Fabian Irsara, Unsplash


Обговорення