Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

7 Лютого 2023

Масштаби пошкоджень ЗО на Херсонщині попередньо оцінюють у 80 млн грн

Ця сума не є остаточною, адже російські загарбники не припиняють щоденних обстрілів звільненої частини області. До повномасштабної війни в Херсонській міській територіальній громаді працював 151 заклад освіти. На сьогодні, за даними міськради, через обстріли пошкоджено 81, з них 24 – дитсадки.

Про ситуацію повідомляє “Суспільне”.

До вторгнення 59 шкіл і 75 садків Херсона відвідували 34 тисячі школярів і 12 тисяч дошкільнят. Однак зараз окупанти щоденно й щонічно обстрілюють місто.

Зокрема, 19 грудня снаряди росіян потрапили в одну з гімназій у центрі Херсона. У цей момент заступниця директора закладу Ірина Радецька була на робочому місці. За її словами, вони з колегою не встигли добігти до бомбосховища, коли почули сильний вибух і побачили землю, яка полетіла у вікна школи.

До 24 лютого 2022 року в гімназії навчалися 997 дітей. Зараз тут проломлений дах та вибиті вікна. Зокрема, пошкоджений кабінет географії – клас, про який, за словами Ірини Радецької, завжди дбали, у який було вкладено багато сил і коштів.

Крім того, третього лютого російські снаряди поцілили в майданчик перед входом одного з дитячих садків. У будівлі вибиті 23 вікна і троє балконних дверей.

Доступ на територію садка обмежений: там ще не працювали вибухотехніки. Ситуація ускладнена тим, що директорка закладу була колаборанткою. Щойно Херсон звільнили, працівники садка подали заявку на перевірку будівлі на замінування.

За словами начальниці управління освіти Херсонської міської ради Наталі Журженко, ремонтувати пошкоджені заклади неможливо і небезпечно, адже обстріли не припиняються. Зараз намагаються принаймні тимчасово усувати пошкодження.

Читайте також: “За тиждень внаслідок агресії росіян двоє дітей загинули, ще двоє – отримали поранення”.

Слава Україні!

Героям слава!

Переможемо!

Фото: “Суспільне”


Обговорення