Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

22 Жовтня 2018

Математика і хімія стали профільними: для абітурієнтів медвишів змінили правила вступу

Затвердили нові правила вступу, за якими математика та хімія стають профільними предметами для абітурієнтів медвишів.

Про це повідомило Міністерство охорони здоров’я на своєму сайті.

Тепер, окрім української мови, для спеціальностей “Охорони здоров’я” профільними предметами є біологія або хімія (другий конкурсний предмет), фізика або математика (третій конкурсний предмет).

Введення фізики або математики як третього профільного предмету є одним з кроків на шляху до інтеграції української медицини в міжнародну практику. Сучасна доказова медицина  точна природничо-наукова дисципліна, і лікарю необхідно мати знання з фізики, хімії, біології та математики.

Окрім того, фізика та математика визначають логічне мислення та вміння аналізувати. У більшості європейських країн складання іспиту з цих предметів для вступу до медичного університету є поширеною практикою”,  пояснив таке рішення заступник керівниці МОЗ Олександр Лінчевський.

Також для вступу на спеціальності “Стоматологія”, “Медицина” та “Педіатрія”, абітурієнти мають набрати 150 балів ЗНО з профільних предметів. А для спеціальності “Фармація, промислова фармація” конкурсний бал з профільних предметів має бути понад 130 балів.

Докладніше про стратегію медичної освіти можна прочитати за цим посиланням, а про нові умови вступу– за цим.

Фото: Pixabay


Обговорення