Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

18 Березня 2023

Маємо перший український освітній чат на основі штучного інтелекту

Освітній проєкт “На Урок” презентував нову розробку – освітній чат на основі ChatGPT, який дозволяє “поспілкуватися” з відомою особистістю минулого і сучасності.

Це перший освітній чат українською мовою, створений на основі штучного інтелекту. Як відзначають його розробники, інструмент вчить культури спілкування, чіткого формулювання думок та запитань, а також критичного мислення. Адже ідея полягає в тому, що користувач може задавати питання видатним діячам політики, науки та культури сучасності та минулого і використовувати отримані відповіді у навчанні. Однак, отримані відповіді рекомендують перевіряти на достовірність, адже неточності можуть бути присутніми.

Команда розробників підготувала для штучного інтелекту перелік з 40 відомих особистостей, про яких є достатньо інформації, що співвідноситься з освітньою програмою. Серед них – Тарас Шевченко, Ярослав Мудрий, Василь Стус, Григорій Сковорода, Катерина Білокур, Альберт Ейнштейн, Вінстон Черчилль та інші.

Фото: ЛІГА.Life

Користування чатом абсолютно безкоштовне та не потребує реєстрації. А розробники рекомендують використовувати цей інструмент для урізноманітнення та інтерактивності шкільних уроків.

Читайте також: “Віртуальне вчительство: чи замінить штучний інтелект людей у школах?

Слава Україні!

Героям слава!

Переможемо!

Фото: автор – BiancoBlue, Depositphotos


Обговорення