Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

2 Жовтня 2018

Мінфін вважає передчасним підвищення зарплатні педагогам

Міністерство фінансів вважає передчасним підвищення зарплатні педагогам на 10% з 1 вересня.

Про це йдеться у відповіді міністерства на запит Профспілки працівників освіти і науки України.

Відповідно до постанови уряду №22 від 11 січня, педагогам, які отримують зарплатню з освітньої субвенції держбюджету, підняли оплату праці на 10% з 1 січня. Також Мінфін повинен був розглянути питання підвищення зарплатні іншим категоріям педагогічних та науково-педагогічних працівників з 1 вересня.

Для цього міністерство звернулося до обласних, Київської міської державних адміністрацій, міністерств та відомств стосовно надання інформації щодо додаткових видатків. За їхніми розрахунками, для підвищення зарплатні на 10% додатково необхідно понад 1,1 мільярда гривень: з місцевих бюджетів – 0,8 мільярда, з державного бюджету – 0.3 мільярда.

За інформацією більшості місцевих органів виконавчої влади в місцевих бюджетах відсутній фінансовий ресурс для забезпечення підвищення заробітної платні педагогічним працівникам, – зазначають у Мінфіні.

Окрім того, як зазначено у відповіді на запит, профінансувати підвищення зарплатні в межах державного бюджету “немає можливості”.

“Міністерство фінансів України, з урахуванням інформації з місць, вважає, що ухвалення рішення про підвищення посадових окладів (ставок заробітної плати) педагогічних та науково-педагогічних працівників на 10 % є передчасним, – наголосили у відомстві.

Завантажити документ можна за цим посиланням.

Нагадаємо, за проектом бюджету на 2019 рік, наступного року педагогам мають підвищити зарплатню на 9%.

Фото: Pixabay


Обговорення