Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

20 Лютого 2024

Місцями Революції Гідності: українців і українок запрошують на безплатну екскурсію

Освітян, учнів, їхніх батьків і всіх охочих запрошують на безплатну екскурсію “Місцями Революції Гідності. Ініціативи Майдану”, що присвячена 10-й річниці Революції Гідності в Україні й Дню пам’яті Героїв Небесної Сотні.

Про це повідомили автори проєкту – Національний меморіальний комплекс Героїв Небесної Сотні: Музей Революції Гідності.

Долучитися до події всі охочі можуть за попередньої реєстрації.

Екскурсія відбудеться 22 лютого 2024 року о 16:00. Під час заходу учасники та учасниці відвідають 6 ключових локацій Євромайдану:

  • Київську міську державну адміністрацію;
  • вулицю Хрещатик;
  • майдан Незалежності;
  • Будинок профспілок;
  • Європейську площу;
  • вулицю Михайла Грушевського.

Під час екскурсії присутні поглиблять свої знання про облаштування Майдану, систему “горизонтальних зв’язків” й те, як жила територія протесту впродовж 94 днів. Крім того, учасники й учасниці заходу докладніше дізнаються, ким були Герої Небесної Сотні й чому цей Майдан став першою переможною битвою російсько-української війни.

Відвідувачі також зможуть “оживити” наметовий табір і локацію “Мистецького Барбакану” за допомогою музейного проєкту “Територія Гідності у доповненій реальності: музеєфікація пам’яток Майдану”, стенди якого розміщені на маршруті.

Однією з локацій, яку відвідають учасники й учасниці, буде, зокрема, Будинок профспілок, відновлений після пожежі 18 лютого 2014 року. Під час Революції Гідності тут діяв Штаб національного спротиву, базувалися Медична служба Майдану, координаційний та інформаційний центри.

Зараз у ньому розміщений Інфоцентр Музею Майдану, де всі охочі можуть побачити справжні речі протестувальників, частину згорілої дерев’яної балки та переглянути відеохроніку подій.

Докладнішу інформацію щодо екскурсійних маршрутів можна дізнатися за телефоном: +38 096 2842 807

Читайте також: “Міфи про Героїв Небесної Сотні та Революцію Гідності: як росія намагається знецінити події на Майдані та як про це розповідати учням”.

Титульне фото: Національний меморіальний комплекс Героїв Небесної Сотні: Музей Революції Гідності


Обговорення