Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

17 Січня 2024

“Mom I See War Museum”: в Україні створили музей дитячих малюнків часів війни

В Україні створили міжнародний цифровий музей “Mom I See War Museum (MISW)”, до якого увійшли понад 15 тисяч оцифрованих і архівованих дитячих малюнків, зібраних проєктом “Мамо, я бачу війну”.

Про це повідомили на порталі “Сases”.

Перейти на сайт музею можна за посиланням.

Відвідувачі MISW з усього світу зможуть переглянути роботи українських дітей і побачити ті меседжі часів війни, які були закладені в їхніх малюнках.

“Ніхто не має переживати втрату близьких, своїх домівок, рідних містечок, шкіл і дитсадків через агресію сусідньої країни, а тим паче діти. Ми хочемо, аби їх свідчення були збережені та почуті всім світом”, – розповів один із співзасновників проєкту Данило Цьвок.

До створення діджитал-музею на основі Blockchain технології також долучились американська лабораторія “Starling Lab”, яка допомагає зберігати світові архівні записи, і міжнародна технологічна фундація “NEAR”.

Крім того, найближчим часом на платформі з’явиться можливість фінансово підтримати освітні програми й стипендії для дітей, які постраждали від війни.

Автори також планують розширити проєкт до міжнародного рівня й зробити його галереєю, куди діти з країн, де ведуться військові дії, зможуть додавати свої малюнки.

Читайте також: Психологічна допомога дітям під час війни: добірка практичних інструментів і порад від психологині Світлани Ройз”.

Титульне фото: сases.media


Обговорення