Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

14 Грудня 2023

МОН і ОЕСР підписали план спільних дій для впровадження реформи профільної середньої освіти

Міністерство освіти і науки України та Організація економічного співробітництва та розвитку 12 грудня 2023 року підписали план спільних дій щодо розроблення концепції профільної середньої освіти та забезпечення експертного супроводу пілотування цієї реформи в Україні.

Про це повідомило МОН.

Підписаний документ інституційно закріпив співпрацю з ОЕСР, яка почалася раніше. Зокрема, організація вже брала участь у експертному супроводі реформи профільної середньої освіти, яка є частиною НУШ, а також долучалася до розроблення її дизайну. Крім того, ОЕСР наразі допомагає Україні з пошуком фінансування для пілоту концепції старшої профільної освіти.

Згідно з планом дій:

  • експерти ОЕСР долучаться до розроблення концепції профільної середньої освіти й супроводжуватимуть її пілотування;
  • ОЕСР підтримуватиме Україну в запроваджені й використанні міжнародних стандартів, особистісно орієнтованого підходу, компетентнісного навчання, застосування сучасних методів і технологій навчання;
  • співпраця розшириться на всю систему профільної середньої освіти (раніше стосувалася лише моделювання й пілотування академічних ліцеїв);
  • ОЕСР допомагатиме Україні в залученні міжнародних експертів, організацій і закладів освіти для підтримки в упровадженні реформи.

Читайте також:Старша профільна школа – це повністю автономні заклади освіти: Андрій Сташків”.

Титульне фото: МОН


Обговорення