Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

1 Червня 2024

МОН і “Змінотворці” підписали меморандум про співпрацю: як школам із сіл і невеликих міст доєднатися до освітньої ініціативи

Міністерство освіти і науки України та громадський проєкт “Змінотворці” уклали меморандум про співпрацю. Ініціатива покликана подолати розрив у якості навчання в містах і селах та створити рівні можливості для всіх учнів і учениць незалежно від їхнього місця проживання.

Про це повідомило МОН.

Директори та вчителі шкіл, які прагнуть забезпечити більше можливостей для всебічного розвитку учнів і учениць свого закладу освіти, можуть доєднатися до проєкту “Змінотворці”, заповнивши анкету за посиланням.

Громадський проєкт “Змінотворці” це безплатна світоглядна система просвіти для підлітків віком від 14 років із сіл і невеликих містечок.

Раніше ми розповідали, що за результатами міжнародного дослідження якості освіти PISA-2022, школярі з сільської місцевості відстають від своїх однолітків із великих міст у читанні на п’ять років. У грамотності з математики освітній розрив наразі еквівалентний 4,5 року.

Долучившись до ініціативи, підлітки 14–17 років із сільської місцевості і невеликих міст зможуть:

  • отримати більше практичної інформації з різних галузей знань;
  • визначити своє покликання й майбутній професійний шлях;
  • налагодити соціальні зв’язки з однолітками з усіх куточків України;
  • отримати додаткові можливості для розвитку (стажування, стипендії тощо).

Зокрема, для школярів і школярок доступні:

  • безплатні онлайн-курси за 12 напрямами: держава і політика, військова справа, бізнес, стосунки, здоров’я, медіа та інформація, технології, культура, мистецтво, економіка, довкілля, суспільство;
  • офлайн-активності на території громади від викладачів проєкту, підприємців, політиків, митців;
  • формування та супровід спільноти однодумців після завершення програми.

Читайте також: “Безплатні заняття з математики й української мови: запрошуємо учнів 7–10–х класів на другу хвилю літнього курсу “Тепер я знаю””.

Титульне фото: МОН


Обговорення