Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

24 Серпня 2017

Запровадження триместрів у школах поза компетенцією МОН – Гриневич

Міністерство освіти встановлює лише дати початку та закінчення навчального процесу, а структуру навчального року школи визначають самі.

Про це заявила міністр освіти і науки Лілія Гриневич у коментарі Укрінформу.

“Перш за все, структуру навчального року визначають саме школи, і це дуже велика рідкість, якщо якась школа вирішує поділити свій навчальний рік на триместри. Це нетипово. Взагалі МОН регламентує тільки початок навчального року 1 вересня, що навчальний рік має завершитися не пізніше 1 липня і сумарно канікул упродовж навчального року має бути не менше 30 днів. У межах цих цифр кожна школа має сформувати, коли саме вона буде оголошувати канікули”, – сказала міністр.

Вона додала, що часом школи визначають дати канікул упродовж навчального року в залежності від особливостей регіону, погодних умов і рівня захворюваності восени та взимку.

“Буває, що є якісь захворювання, коли хворіє багато дітей, – теж оголошують додаткові канікули. Це є автономія навчального закладу”, – акцентувала Лілія Гриневич.

Нагадаємо, що МОН уже не вперше спростовує новину про те, що в усіх українських школах запроваджено триместрове навчання.

Фото: МОН


Обговорення