Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

12 Липня 2018

МОН опублікувало прохідні бали, аби вступники оцінили власні сили

Міністерство освіти і науки опублікувало таблицю з середніми прохідними балами, щоб цьогорічні абітурієнти мали змогу оцінити власні шанси на вступ. Розповіло також, які спеціальності мали найвищий прохідний бал минулоріч.

Про це повідомили на сайті МОН.

“Хочемо порадити всім відповідально поставитися до вибору, заздалегідь прорахувати свій конкурсний бал та реально оцінити шанси для вступу на ту чи іншу спеціальність. Для цього якраз корисно зважити на прохідні бали минулих років. Адже, як засвідчує практика, кардинально вони не змінюються – лише можуть дещо зростати на Топ-спеціальності”, – зазначив генеральний директор директорату вищої освіти та освіти дорослих МОН Олег Шаров.

Понад 190 балів прохідного балу треба було мати тим, хто вступав на спеціальності “Стоматологія”, “Міжнародне право”, “Міжнародні відносини” та “Фармація”.

Щоб потрапити на спеціальності “Міжнародні економічні відносини”, “Політологія”, “Готельно-ресторанна справа”, “Історія та археологія”, “Туризм”, “Менеджмент соціокультурної діяльності”, “Право”, “Економіка”, “Публічне управління та адміністрування”, “Культурологія”, “Соціологія”, “Маркетинг”, низку спеціалізацій “Філології”, абітурієнт повинен був мати від 185 до 190 балів.

Повну таблицю прохідних балів можна переглянути за посиланням.

Слідкувати за цьогорічними рейтингами можна на сайтах ЄДЕБО та Вступ.ОСВІТА.UA. Планується, що інформація оновлюватиметься щодоби.

Фото: автор – МОН


Обговорення