Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

16 Лютого 2022

МОН підтвердило, що таки не всі вчителі мають ноутбуки

Міністерство освіти і науки відреагувало на публікацію на сайті “Нова українська школа” щодо некоректності слів міністра Сергія Шкарлета про досягнення співвідношення 1 ноутбук для одного вчителя.

Сайт НУШ написав, що заява Сергія Шкарлета може бути правдивою, лише якщо для підрахунку враховувати комп’ютери в кабінетах інформатики (тобто ті, які використовують діти для навчання і які не є в постійному вільному доступі для вчителів).

У МОН підтвердили цю інформацію та додали, що такого забезпечення вони досягли також завдяки тому, що не врахували вчителів інформатики, музики, фізкультури, трудового навчання, образотворчого мистецтва та захисту Вітчизни. Водночас публікацію НУШ, в якій теж ішлося про це, відомство назвало маніпуляцією.

На думку Міністерства, такий підрахунок передбачений постановою Кабінету Міністрів, яка розподіляла кошти на придбання ноутбуків. Водночас у самій постанові не робиться винятків для вчителів окремих предметів, там зазначено, що ноутбуки повинні бути закріплені за навчальним кабінетом.

Положення про навчальні кабінети загальноосвітніх навчальних закладів не створює винятків, які б обмежували функціонування навчальних кабінетів з того чи іншого предмета. Тому, на чому саме ґрунтується переконання МОН – невідомо.

Окрім цього, Міністерство наголосило, що сайт НУШ не є офіційним каналом комунікації МОН. Зазначимо, що сайт НУШ ніколи не позиціонував себе як офіційний канал міністерства.

Сайт було створено ГО “Смарт освіта” на виконання Комунікаційної стратегії, затвердженою МОН у 2017 році, за міністерства Лілії Гриневич. Наразі щомісячна аудиторія сайту близько 800 тисяч унікальних відвідувачів.

Читайте також: Використання технологій і програмування – як навчати цього в школі.

Раніше в Мінцифри розповіли, коли запровадять нову програму з інформатики.

Фото: автор – Syda_Productions, Depositphotos

“Нова українська школа”


Обговорення