Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

19 Червня 2023

МОН планує поширювати в освіті гуманістичні цінності щодо ставлення до тварин

Ставлення до тварин характеризує українців як людей, і такі цінності слід формувати з дитинства. Зокрема, важливим є те, що волонтери вивозять тварин далі від фронту, рятують від повені, спричиненої воєнним злочином окупантів на Каховській ГЕС.

Про це заявив на своїй сторінці у Facebook міністр освіти і науки України Оксен Лісовий.

“Плануємо спільними зусиллями популяризувати гуманістичні цінності в навчальному процесі та робити все для того, щоб українська освіта на всіх рівнях була сповнена цінуванням кожного життя”,  – додав міністр.

У зв’язку із цим МОН підписало меморандум про співпрацю із організацією UAnimals, яка комплексно захищає права тварин і має експертизу в цьому питанні.

“Почнемо зі створення інформаційних проєктів про те, як прищеплювати дітям любов до тварин, які книги, мультфільми та кіно допоможуть виховати їх гуманними та як залучати молодь до волонтерства. Для освітян плануємо створювати навчальні матеріали та курси, що допоможуть розʼяснювати дітям гуманний підхід та засвоювати його принципи”, – пояснив Оксен Лісовий.

Засновник UAnimals Олександр Тодорчук додав: Із перших днів існування організації щотижня у внутрішніх чатах лунала ідея: “Треба пропагувати гуманне ставлення до тварин змалечку”. Потім були дитячі книжки, спектакль і навіть запуск проєкту UAnimals Kids. Разом із тим, під час повномасштабної війни ми бачимо сотні історій, коли діти рятують, захищають і допомагають. Складно порахувати, скільки крутезних вчителів та школярів влаштували збір кормів і допомоги тваринам в Херсоні. Суцільне натхнення”.

Читайте також: “Освітянин почав благодійний велозаїзд на 1034 км, щоб зібрати гроші на ЗСУ й розповісти школярам про географію України”.

Фото: автор – Олександр Єрмоченко, Reuters


Обговорення