Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

3 Грудня 2018

МОН пропонує спростити умови створення опорних шкіл

Міністерство освіти і науки винесло на громадське обговорення зміни до положення, яке регулює створення опорних шкіл.

Проект змін опублікували на сайті МОН.

Наприклад, міністерство пропонує забрати умову підвезення учнів мінімум із 3 населених пунктів для створення опорної школи.

Так, у відомстві пропонують нове визначення для опорного закладу: “Опорний заклад є юридичною особою, має рахунки в органах Казначейства, самостійний баланс, штамп, печатку. Кількість учнів (вихованців) опорного закладу (без врахування учнів (вихованців) філій), як правило, становить не менше 200 осіб”.

Окрім того, засновникам закладів освіти дозволяється укладати цивільно-правові угоди між собою і з іншими юридичними особами.

З метою урегулювання окремих питань, що виникають при взаємодії суб’єктів округу засновники суб’єктів округу можуть укладати цивільно-правові угоди у порядку, визначеному законодавством. Відповідно до рішення засновника (засновників) до діяльності округу можуть залучатися будь-які юридичні особи, їх відокремлені підрозділи, – зазначено в проекті змін.

Ознайомитись зі всіма запропонованими змінами можна в документі нижче.

Завантажити документ можна за цим посиланням.

Зауваження та пропозиції можна надсилати до 20 грудня на [email protected] (Пуцова Анна Андріївна) або за адресою: Міністерство освіти і науки України, проспект Перемоги, 10, м. Київ, 01135.

Фото: автор – ArturVerkhovetskiy, Depositphotos


Обговорення