Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

7 Липня 2023

МОН розробляє перспективну мапу мережі ліцеїв – Лісовий

Міністерство освіти і науки України працює над розробленням мапи мережі, на яку будуть нанесені усі заклади, враховані відстані між ними, кількість населення, якість доріг, наявність автобусів для підвезення та укриттів. Така мапа допоможе побачити об’єктивну картину й змоделювати майбутню мережу ліцеїв.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив міністр освіти і науки України Оксен Лісовий.

Питання про мережу ліцеїв постало під час робочого візиту міністра на Кіровоградщину – до Гайворона й Голованівська.

“Відвідали декілька ліцеїв, профтехів та садочок, що ще добудовується. Проїхали дорогами, якими ходять шкільні автобуси, оглянули укриття та головне – плідно поспілкувалися з освітянами”, – розповів Лісовий. Він наголосив, що мережа закладів старшої профільної школи – пріоритетне для МОН питання.

Реформа НУШ передбачає створення мережі академічних та професійних ліцеїв уже 2027 року. Нині, за словами міністра, триває робота над розробленням державного стандарту щодо старшої профільної школи.

Згідно із законом, органи місцевого самоврядування мають до 1 вересня 2024 року затвердити плани формування ефективної мережі закладів, зважаючи на вимоги законодавства (освітній простір має бути безпечним, інклюзивним та цифровим, також мають бути враховані демографічні показники, спроможності територіальних громад, профілізація старшої школи).

Зі свого боку МОН працює над мапою мережі ліцеїв, яка враховуватиме названі вище чинники.

Читайте також: “Що з НУШ на рівні держави: розмова з Романом Шияном про підручники, методичні рекомендації та календар реформи”.

Фото: ілюстративне з Кіровоградщини, Facebook-сторінка Оксена Лісового


Обговорення