Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

27 Листопада 2018

МОН та LEGO дослідять ефективність використання конструкторів у НУШ

Міністерство освіти і науки України спільно із The Lego Foundation дослідять ефективність використання конструкторів та вплив на навчання першачків.

Про це повідомили на сайті МОН.

Для дослідження створять робочу групу, в яку ввійдуть представники МОН, The Lego Foundation, моніторингових центрів та науковці, які займаються вивченням методик навчання у початковій школі.

“Важливо, щоб це дослідження було сформовано з огляду на цілі нашої реформи. Інакше кажучи, ми не зможемо поміряти успішність впровадження компетентнісного навчання, якщо перевірятимемо виключно знаннєві показники.

Моніторинг має виявляти вплив на розвиток математичної та читацької компетентності, виявляти вплив на залученість дитини до навчання, покращення комунікативних навичок та вміння працювати в групах, – розповіла міністерка освіти і науки Лілія Гриневич.

Водночас, віце-президент The Lego Foundation Каспер Оттоссон Канструп зазнаив, що фундація готова до подальшої співпраці з Україною.

“Ми зацікавленні у продовженні та поглибленні співпраці. При цьому нещодавно у нас завершився термін підписаного меморандуму в сфері дошкільної освіти. Ми пропонуємо створити та підписати новий довгостроковий меморандум, який включав би всі напрями нашої співпраці та допомагав системно розвивати нашу взаємодію на майбутнє, – додав він.

У МОН переконують, що новий меморандум мають підписати “у найближчій перспективі”.

Нагадаємо, перші класи Нової української школи безкоштовно отримали набори LEGO.

Також МОН опублікувало посібники з використання LEGO у початковій школі.

Фото: автор – Clovis_Cheminot, Pixabay


Обговорення