Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

23 Липня 2018

МОН винесло на обговорення положення про міжшкільні ресурсні центри

Міністерство освіти і науки підготувало проект наказу “Про затвердження Положення про міжшкільний ресурсний центр”. 

Про це йдеться на сайті МОН.

Планують удосконалити регулювання ресурсного забезпечення освітнього процесу в закладах загальної середньої освіти, а також створити умови для поглибленого вивчення окремих предметів інваріантної та варіативної (курсів за вибором, факультативів профорієнтаційного та іншого спрямування) складових освітніх програм.

У проекті йдеться про те, що МРЦ можуть створювати стаціонарні та пересувні лабораторії, укомплектовані необхідними дидактичними матеріалами та навчальним обладнанням, у тому числі приладами, пристроями та матеріалами, яких не вистачає багатьом закладам загальної середньої освіти.

МРЦ сприятиме вибору учнями напряму профільного навчання у ліцеях шляхом:

  • індивідуальної професійної траєкторії з урахуванням індивідуальних особливостей учнів, їхніх інтересів, потреб ринку праці та майбутніх ризиків побудови кар’єри;
  • проведення профорієнтаційної роботи серед учнів;
  • впровадження професійно-спрямованих курсів за вибором, факультативів, гуртків;
  • проведення інформаційних та консультаційних заходів.

Зауваження та пропозиції до проекту прийматимуть до 17.08.2018 в письмовому вигляді та електронною поштою за адресою Міністерства освіти і науки України, проспект Перемоги, 10, м. Київ, 01135; e-mail: [email protected], Красноступ Ганна Миколаївна.

Фото: автор – andresantanamas, Pixabay


Обговорення